Temperatura pomieszczenia, w którym ma być ustawiona lodówka powinna zawierać się w przedziale od + 2°C do 32°C. Gdy temperatura zewnętrzna przekroczy 32°C, w chłodziarce może być zbyt ciepło. Jeśli zaś spadnie poniżej 2°C, może dojść do zakłócenia automatycznego odszraniania. Lodówka nie powinna być też wystawiana na bezpośrednie działanie promieni słonecznych ani umieszczana w pobliżu źródeł ciepła takich jak: piec, kuchenka czy grzejnik. Minimalna odległość to: od kuchni lub grzejnika elektrycznego 3 cm, od kuchni lub grzejnika na olej opałowy 30 cm. Pamiętajmy, żeby nie zakrywać wlotowych ani wylotowych kratek wentylacyjnych. Agregat układu chłodniczego pracuje wtedy intensywniej, co powoduje zwiększone zużycie energii. Bardziej wymagający użytkownicy mogą znaleźć na naszym rynku lodówki z kostkami lodu. W niektórych modelach na drzwiach znajdują się również specjalne dozowniki zimnych napojów. Za luksusy te trzeba jednak zapłacić dodatkowo. W zależności od firmy i wielkości cena takich lodówek waha się od Korzystając ze zmywarki, zapłacimy za prąd tylko trochę więcej, zaś za wodę tyle samo, co zmywając ręcznie. A przecież liczy się też czas, zmęczenie, a także gładkie dłonie.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Leave a Reply